TECHin

9ο Συνέδριο Mobile & Connected World: "Building the 5G ecosystem"


Το 9ο Συνέδριο Mobile Connected World (www.mwc.gr) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 με γενικό τίτλο «Building the 5G ecosystem».

Μόλις ένα χρόνο πριν, η υλοποίηση δικτύων 5G στην Ελλάδα, φάνταζε αρκετά μακρινή και οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς, έβλεπαν ως προτεραιότητα την κεφαλαιοποίηση του 4G. Όμως, ο αγώνας δρόμου έχει ήδη ξεκινήσει και οι πιέσεις από τον ανταγωνισμό δεν αφήνουν περιθώρια για χαλαρότητα.

Έτσι στο φετινό 9ο Συνέδριο Mobile & Connected World, το κεντρικό θέμα θα είναι το 5G. Οι υποδομές, η μετάβαση, οι εφαρμογές και η εξέλιξη της κοινωνίας μέσω της 5ης τηλεπικοινωνιακής επανάστασης, θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο και θα παρουσιαστούν οι προτάσεις κατασκευαστών και παρόχων για την επόμενη μέρα των ασύρματων επικοινωνιών. Οι βασικές ενότητες, έχουν ως εξής:

  • 1η Ενότητα: Infrastructure – Building the 5G Network
  • 2η Ενότητα: Economy – Building the 5G products
  • 3η Ενότητα: Smart Cities – Building the 5G Society
  • Παράλληλη Ενότητα: «Τεχνολογικοί Πυλώνες Της Ψηφιακής Ανάκαμψης της Οικονομίας»

Το 9ο Συνέδριο «Mobile & Connected World», για πρώτη φορά, θα ενσωματώσει μια παράλληλη ενότητα που θα έχει ως κεντρικό αντικείμενο τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό» (Digital Transformation) της χώρας και τις δυνατότητες που θα υπάρξουν ως αποτέλεσμα αυτού για την ανάκαμψη της Οικονομίας.

Σκοπός της ενότητας είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων του Συνεδρίου για τις σχετικές εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες, την χρησιμότητα τους για την ανάπτυξη Εταιρειών και Φορέων του Δημοσίου και η παρότρυνση ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του Κράτους, των Επιχειρήσεων και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, που σε ετήσια βάση θα συμβάλλει στην αναμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής Ψηφιακής Πολιτικής. Στους ομιλητές της παράλληλης ενότητας, περιλαμβάνονται εκπρόσωποι:

  • Κυβερνήσεων Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάζουν την Εθνική Ψηφιακή Πολιτική της χώρας τους, με επίκεντρο την ευρεία εφαρμογή νέων γνωσιακών τεχνολογιών στο δημόσιο και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης καινοτομίας
  • Εταιρειών Συμβούλων (Consultants) Επιχειρήσεων και Κυβερνήσεων και Αναλυτών (Analysts),
  • Ακαδημαϊκών και Επιχειρηματικών φορέων
  • Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
  • Δημόσιων Οργανισμών, καθώς και
  • Ειδικών επιστημόνων / μηχανικών στις νέες τεχνολογίες

Επιστημονικός Υπεύθυνος Ενότητας: Δρ. Ιωάννης Τόμκος, Μέλος Athens Information Technology Center (AIT), Broadband Forum (BBF) & Institute of Electrical and Electronics Engineers (ΙΕΕΕ).

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS).

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου στο www.mwc.gr

Διαβαστε επισης